OvER BABETTE
Babette is als bistro bar een ontmoetingsplaats waar originaliteit en individualiteit, hand in hand gaan met de sfeervolle inrichting en gastvrijheid die je tegemoet treden. We heten je van harte welkom vanaf 12.00 uur. Voor iedereen willen we een prettige herinnering maken aan een bezoek aan BaBette. Voel je welkom bij BaBette!
Bij BaBette vervagen de grenzen tussen borrel en diner. Onze verfijnde keuken presenteert zowel smaakvolle gerechten als verrukkelijke hapjes bij de borrel. Waar jouw voorkeur op dat moment ook naar uitgaat: alles wordt met zorg en passie bereid. Ons terras biedt de perfecte setting voor een ontspannen lunch, terwijl binnen de gezellige sfeer uitnodigt voor een borrel aan de bar, die -zoals het lopen kan- overgaat in een diner en een (lange) avond vol plezier.
Bistro Bar Babette is opgericht door de Jos van Riel. Jos komt uit een familie die diepgeworteld is in de horecabranche, met maar liefst 68 jaar ervaring in het vak. De vader van Jos opende zijn eerste horecazaak al in 1952, en na zijn vader was het voor Jos vanzelfsprekend om de rijke geschiedenis van zijn familie voort te zetten. Naast Le Cozy en L’Avenue is Babette het derde restaurant in Eindhoven.
BaBette: qu’y a-t-il dans le nom (what’s in the name) ?
Onze bistro bar hebben we BaBette gedoopt. Een Franse naam die synoniem is voor vriendelijkheid, vrolijkheid en optimisme. BaBette is een plek waar originaliteit en individualiteit centraal staan, net zoals de iconische figuren met haar naam die voorkomen in literatuur en film. De bekendste film met een Babette in de hoofdrol is ‘Babette’s feast’. Een film over een vrouwelijke chef-kok die haar geld verdient met koken voor de rijken. Maar dan wint ze een loterij en gaat ze een keer koken voor alle mensen waarvan ze houdt en die het normaal gesproken niet kunnen betalen. ‘Een kunstenaar is nooit arm’, was haar motto.